• ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΟΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ . ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210-6818292

 • ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

 • ΚΥΡΙΑΚΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 11.00 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ.

 • RSS Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.
 • ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

 • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

 • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ. ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

 • ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ.

 • ΒΡΑΔΥΑ ΚΑΒΑΦΗ ΜΕ ΑΠΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

 • ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ» ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 7.30μ.μ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

 • ΔΕΥΤΕΡΑ 7.4. ΩΡΑ 20.00 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

 • ΒΡΑΔΥΑ ΜΠΛΟΥΖ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ.

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ

 • ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ

 • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

 • Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ.

 • ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 • ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

 • Blogs I Follow

 • ΤΕΤΑΡΤΗ 9.4. ΩΡΑ 19.00 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ 1. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 2. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ο.Μ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Ε.

 • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27.11.

 • ΚΥΡΙΑΚΗ 30.11 ΣΤΗΝ ΤΟΥΦΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.

 • Advertisements

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1: ΤΟ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το δημοψήφισμα έχει αργήσει πέντε χρόνια επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ τόνισε ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει για το τι καλείται να ψηφίσει και αυτό είναι το «ναι» ή το «όχι» σε μία βιώσιμη λύση. Επιπλέον απέρριψε ότι το ‘όχι’ σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο ελληνικός λαός ζητεί να δει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «βεβαίως μένουμε Ευρώπη, αλλά θέλουμε να ζήσουμε στην Ευρώπη να προκόψουμε στην Ευρώπη» με καλύτερους όρους.
Παράλληλα σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει με ένα ναι ή με ένα όχι σε μία βιώσιμη λύση.

«Το όχι σε μία μη βιώσιμη συμφωνία δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά ισχυρή πίεση στην Ευρώπη για μία καλύτερη λύση και επιστροφή της Ε.Ε. στις αξίες της» σημείωσε.
Υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή εδώ και πέντε μήνες έχω κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό όχι μόνο για να διεκδικήσει μία συμφωνία αλλά μία συμφωνία που θα δίνει διέξοδο».

Η ελληνική θέση είχε ως στόχο, κατά τον Πρωθυπουργό:
να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Να μην είναι μέτρα λιτότητας, να έχουμε ένα επαρκές πλαίσιο χρηματοδότησης, αναγκαία αναδιάρθρωση χρέους. Να δώσουμε μηνύματα στους επενδυτές και αγορές ότι η συζήτηση περί Grexit τελείωσε να έχουμε ένα αναπτυξιακό πακέτο.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του σεβασμού στους κανόνες της Ε.Ε. ο ίδιος έκανε πολλά βήματα πίσω, αποδεχόμενος αρκετά μέτρα λιτότητας, αλλά βάζοντας τη λογική της κυβέρνησης, για μεταφορά των βαρών.
Επιπλέον, έκανε λόγο για τελεσίγραφο που κλήθηκε η κυβέρνηση να απαντήσει εντός 48 ωρών. «Τα τελεσίγραφα αυτά ή τα αποδέχεται κανείς ή βρίσκει διέξοδο στη δημοκρατία», είπε.

Αναφερόμενος στη λαϊκή εντολή που πήρε, τόνισε ότι ήταν εντολή για διαπραγμάτευση, ενώ επεσήμανε ότι εξάντλησε τις ανθρώπινες αντοχές, αλλά και τις αντοχές της κοινωνίας και γι’ αυτό και προκήρυξε το δημοψήφισμα.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του κ. Γιούνκερ, περί διαφορών ύψους 60 εκατ. ευρώ, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θέλει να σχολιάσει.
«Εμείς δεν δεχόμαστε ότι πρέπει να κόψουμε το ΕΚΑΣ», είπε και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν δέχτηκε ότι μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και στην εστίαση είναι προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι οι διαφορές δεν είναι μεγάλες στο κομμάτι των δημοσιονομικών. Είπε ότι οι διαφορές είναι «ουσιαστικές». Έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης και του χρέους.

«Όλα είναι ανοιχτά η διαπραγμάτευση συνεχίζεται θα συνεχιστεί και την Δευτέρα» είπε.

«Συζητάμε για το μέλλον μιας χώρας και το μέλλον της Ευρώπης δεν έχει νόημα να συζητούμε με επικοινωνιακά τρικ. Το τελεσίγραφο θα μπορούσε να αλλάξει αλλά υπήρξε. Ή θα το παίρναμε και θα λέγαμε στο λαό ότι προδώσαμε τις ελπίδες σας και γυρίσαμε όχι μόνο με σκληρά μέτρα αλλά και με πρόταση που δεν αντιμετωπίζει το κρίσιμα θέματα του χρέους αλλά και τη χρηματοδότηση», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην έκθεση του ΔΝΤ, τόνισε ότι το Ταμείο δεν είπε τα ίδια κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και έκανε λόγο για διαφορετικές γνώμες και σκοπιμότητες ανάμεσα στους τρεις θεσμούς, αλλά και τις υπόλοιπες 18 χώρες της Ευρωζώνης.

«Ούτε μία στιγμή δεν σκέφτηκα να κάνω κι εγώ αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι «δεν πήραμε αυτό που διεκδικούσαμε».
«Η μόνη δυνατότητα να διεκδικήσουμε περισσότερα και πιο αποφασιστικά είναι να μιλήσει ο ίδιος ο λαός» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και έκανε λόγο για πρόγραμμα μέτρων που θα φέρει νέα ύφεση, που δεν εξασφαλίζει το χρηματοδοτικό, αλλά ούτε και το αν θα έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ήδη πριν πάει ο λαός στην κάλπη υπάρχουν αντιδράσεις θετικές, με το χρέος και το χρηματοδοτικό ζήτημα να μπαίνουν στο τραπέζι.
Επανέλαβε ότι μόλις ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα υπήρξε θετική αντίδραση.

«Το δημοψήφισμα και το ισχυρό ‘όχι’ είναι η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους».
Κληθείς να σχολιάσει τις ουρές των συνταξιούχων στα ΑΤΜ των τραπεζών ανέφερε ότι είναι «εικόνες ντροπής για την Ευρώπη και τη χώρα».
Απέδωσε την ευθύνη στην ΕΚΤ που διέκοψε τη ρευστότητα «διότι το Eurogroup απέρριψε αίτημα ολιγοήμερης παράτασης».

Διερωτήθηκε για το γεγονός ότι δεν δόθηκε παράταση ενώ «εδόθη παράταση για δύο μήνες για να κάνουμε εκλογές».
Μάλιστα χαρακτήρισε «εκδικητική» την αντίδραση αυτή των υπουργών Οικονομικών γιατί όπως είπε ο κ. Τσίπρας «δεν θέλησαν να δώσουν τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά εδώ πρόκειται για τη δημοκρατία, χωρίς παρεμβάσεις».

«Γίνεται όργιο παρεμβάσεων και κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού προκειμένου να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα» ανέφερε.
Υπογράμμισε ότι «οι Ευρωπαίοι μας κατέθεσαν μία πρόταση – τελεσίγραφο. Στόχος της αέναης με δική τους ευθύνη διαπραγμάτευση ήταν να προσχωρήσουμε στις δικές τους θέσεις παρά την λαϊκή ετυμηγορία. Ποιος ο λόγος να κάνουμε εκλογές έτσι;».

«Γιατί δόθηκε παράταση για να κάνουμε εκλογές και όχι για το δημοψήφισμα;» διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός και εκτίμησε ότι οι υπουργοί Οικονομικών δεν θέλησαν να δώσουν τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση και το λαό να προσφύγει σε μία δημοκρατική διαδικασία χωρίς παρεμβάσεις.

«Αυτή η προσπάθεια που κάνουμε τους τελευταίους μήνες έχει μία παρακαταθήκη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο» είπε και τόνισε ότι πρόκειται για μία αναμέτρηση Δαβίθ εναντίον Γολιάθ, όπου είναι προφανώς ότι η Ελλάδα έχει δίκιο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση της ΕΚΤ να παγώσει τη ρευστότητα είναι μία απόφαση που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην οικονομία, τα οποία, πιστεύω, δεν θα διαρκέσουν πολύ», είπε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε σημαντικότερο το να βρεθεί μία βιώσιμη λύση.

«Εμείς δεν κάνουμε κάποιο παιχνίδι, διεκδικούμε η χώρα να αναπνεύσει» είπε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης λειτούργησαν «εκδικητικά».
Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν αιφνιδίασε, καθώς είχε πει στις Βρυξέλλες στην κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ ότι θα αποφανθεί το Υπουργικό Συμβούλιο επί της πρότασης. Όπως είπε, τους ενημέρωσε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου για την απόφαση για το δημοψήφισμα.

Οι τράπεζες θα ανοίξουν με μία συμφωνία είπε, και διαβεβαίωσε ότι αν υπερισχύει το «όχι» την επόμενη μέρα θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα υπογραφεί συμφωνία το συντομότερο δυνατό. «Και ο κ. Ολαντ και η κ. Μέρκελ δήλωσαν πως η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί τη Δευτέρα», συμπλήρωσε.

«Ζητήσαμε να μην κοπούν οι συντάξεις των πιο αδύναμων, να μην κοπεί το ΕΚΑΣ, γι αυτό παλεύουμε» είπε και έκανε λόγο για κινδυνολογία, καλώντας τον κόσμο να μην ανησυχεί γιατί θα υπάρξει συμφωνία 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα.

Αναφερόμενος στην τραπεζική αργία τόνισε ότι δεν είναι ευχάριστη, ενώ μίλησε και για την Κύπρο, λέγοντας ότι πρόκειται για μία διαφορετική περίπτωση, με τις ελληνικές τράπεζες να έχουν εχέγγυα.
«Δεν υπάρχει κανένας φόβος γιατί οι τράπεζες είναι κεφαλαιακά επαρκείς και γιατί σύντομα θα υπάρξει συμφωνία» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας και έκανε λόγο για διεργασίες στη διαπραγμάτευση ακόμα και μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: